Hvordan finder man rav

” Hvordan finder man rav?” er et spørgsmål, der sjældent er blevet stillet de seneste år. Rav har ellers været et eftertragtet materiale op igennem 80erne og 90erne, hvor det især er blevet solgt som souvenirs ude ved kysterne, hvor det blandt har taget form i halskæder, ringe og øreringe. I dag har spørgsmålet ikke længere så meget fortjeneste for øje. I dag er det mere end fritidsbeskæftigelige eller en egentlig trang mod naturen. Er på siden kan du få svar på tiltalen ”hvordan finder man rav”. Siden er drevet af ravfund.dk, som nok et af Danmarks største produktforhandlere for raventusiaster i Danmark. Du kan også blive klogere her på siden om, hvordan du lettest finder rav, hvis du er nybegynder.

De lavt hængende frugter – Hvordan finder man rav
Den jyske vestkyst har uden sammenligning de største forudsætninger for, at der kan dukke rav op i stensamlingerne tæt ved stranden. Den lange kyststrækning giver nemlig bølgerne en enorm kraft, når de skyller mod land. Det betyder, at ravklumper bliver revet op fra havbunden, hvor de bliver samlet tættere mod lad sammen med almene strandsten. Gå derfor langs kysten og nærstuder gerne de sten, som du falder over på din vej. Rav er karakteriseret ved bronzeagtige farve, som samtidig er gennemsigtig. Prøv eventuelt at vaske stenene rene i saltvandet – ofte er stenene nemlig indsmurt i sand fra havbunden.

Hvordan finder man rav – Havets gennemsigtige guld
Rav er forstenet harpiks, som typisk har været i en forsteningsproces i mere end 40 millioner år. Når ravet skyller op på land, står derfor med et stykke historie i hånden, der er ældre end selve menneskeheden. Hvis hårdnakket går efter at finde rav, så har Vendsyssel et godt ry imellem ravjægere. Start eventuelt her, hvis du vil have de bedste forudsætninger for at lykkes med at finde rav.

Visit Us On PinterestVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Facebook